Cennetlik Erkeklerin İki Özelliği
Es-Selamü Aleyküm, sevgili okurlar,
Bir önceki makalemizde cennetlik kadınlardan bahsetmiştik. Şimdi erkeklere…
Şimdi anlatılacak iki özellik sadece iki özellik değildir aslında. Büyük bir başlangıçtır. Esas sorumluluklar peşine gelecektir. Zamanımıza yönelik olarak en kolay ve güzel başlangıçtır.
1. Günlük beş vakit namazlarını kılacaklar.
2. Büyük günahları terk etsinler.
Bu kadar mı?
Hem bu kadar, hem değil?
Mesela : Namaza kılan müslüman, namazını dosdoğru kılacak. Namazını tadili erkan ile kılacak. Namazın sevabını azaltan işlerden kaçınacak (harama bakmak, vakitin sonuna doğru sebepsiz beklemek, eşi dostu rahatsız etmek vs.)
Bir de büyük günahlardan kaçınmak ne demek, anlatalım. İçki içmeyecek (artık bakkalda bile satılıyor), faize karışmayacak (günümüzde hemen hemen bütün para işleri banka üzerinden yürüyor.), kumar oynamayacak (loto, piyango, iddia artık çoluk çocuk eline düştü.), zina etmeyecek (günümüzde nefsi ha bire kaşıyorlar, hatta zina etmeyeni eksik gören anlayışa sahip olanlar var.) Artık izahsız gidelim; yalan söylemeyecek, laf taşımayacak, gıybet etmeyecek, ana babaya asi gelmeyecek, Kur’an okuyamayacak kadar unutmayacak.
Bunlar gibi…
Hayır dualarınızı esirgemeyin
Mustafa Erol
islamievlilik.net