Günah Tarihi 7 : Firavun
Es-Selamü Aleykum, sevgili okurlar,
Kuran’da bahsedilen Firavun’un Hz. Musa ‘nın evlatlık düştüğü Mısır Saray’ ında beraber büyüdüğü İkinci Ramses olduğu söylenir. Kıssalardan ve Mısır ‘da tarihi kayıtların ve kalıntıların incelenmesinden şimdilik bu sonuç çıkıyor. Farklı da olabilir.
Gerçeği ancak Allah (c.c.) bilir.
Genç Firavun tahta oturduktan sonra, uzun zamandır görmediği kardeşliği Musa çıkagelir. Çok mutlu olur. Sarayında güvenebileceği birisi daha vardır artık. Belki maliye işlerine bakar, belki sağlık işlerine, belki de orduya atamayı kafasında planlar. Bu işlerden her birine layıktır. Ancak hiç ummadığı, aklına bile gelmeyecek birşey söyler: Allah’ın Peygamberi olduğunu anlatır. Firavun güvenmez. Onu sınamak ister.
İsrailoğullarını serbest bırakılması için büyücüler ile yarışır.
Hz. Musa Allah’ın kendine lutfettiği yılana dönen muvezevi asa, büyücülerin yıkana dönüştürdüğü ipleri yutuverdi.
Büyük sanatının zirvesi olan büyücüler, bu işin büyü olamayacağını kabul edip, onun Peygamber olduğunu tasdik ettriler.
Firavun kendisine kumpas kurulduğunu düşündü ve tehditler savurdu.
Kıssanın geri kalanını biliyorsunuz. Hissemiz ne olacak?
1. Firavun kendine ihanet etmiştir. Yıllardır kefil olacak kadar güvenirsen, kardeşliğine itimat etmedi.
2. Kardeşliği olan Hz. Musa’ya ihanet etti. Beraber büyüdüğü insana itibar etmedi.
3. Kendine tabi olan ve ilimlerine güvendiği büyücükerine itimat etmeyerek onlara ihanet etti.
4. Sözüne ihanet etti. Büyü yarışmasında Hz. Musa kazanınca İsrailoğullarını serbest bırakacaktı ya. Sözünde durmadı.
Allah (c.c.) hainlerden etmesin.
5. Kendisine saltanat veren Rabbimiz Allah (c.c.) ona elçi gönderdi. Hem de en sevdiği, en güvendiği insanı. Allah’ın (c.c.) kulluk davetine terbiyesizlik etti.
Ömrünün sonu zelil bir şekilde bitti… Makalenin görselinde dedesi gibi büyük görkemli bir mezarı dahi yok. Ardından hayır dua eden de yok artık.
Minarelerden günde 5 vakit kulluk davetine terbiyesiz olanlardan etmesin.
Hayır dualarınızı esirgemeyin
Mustafa Erol
islamievlilik.net