Hocalar Yüzünden (mi?)

Es-Selamü Aleyküm, sevgili okurlar,
Yıllardır bir söz duyuyoruz: “Başımıza ne geldiyse bu hocalar yüzünden geldi.”
Şunu da sormak lazım: “Mesela?” yani “Hocalar yüzünden başımıza ne geldi? Hangi örnekleri verebiliriz?”
1. Cevap: “Hocalar yüzünden geri kaldık.”
1. Karşı sorular: Hangi hocalar;
- Hangi hocalar, uçak fabrikamızı kapattı?
- Hangi hocalar üniversitelerin bilimsel çalışmalarını engelledi?
- Hangi hocalar teknolojiye karşı çıktı?
- Hangi hocalar akademik çalışmalara engel oldu?
- Hangi hocalar roket teknolojini durdurdu?
Böyle alengirli bir düşünce yapısı ile, dini kanadın memleketin gerilemesine neden olduğu gibi gösteriliyor.
Geçtiğimiz 100 yıl boyunca ülkemizde yenilikçi akımı engelleyen güçler genellikle kendini modernist olarak gösteriyordu. Hatta yaptıkları darbeleri de Atatürk adına yapmış gibi gösterdiler.
Pekala, geri kalmamızın sebebi… ya da sebepleri nelerdir?:
Üç temel sebebi var?
1. Takiyye: Bunlar gizli dönemelerdir. Neredeyse 200 yıldır içimizde yaşıyorlar. Çift pasaportlu yaşarlar. Gidecek başka memleketleri vardır. Zaten kendilerini başka ülkelere ait hissederler. Ya da Anadolu’yu sadece kendilerine ait sayarlar. Cins cins ayrılırlar.
Atatürkçü görünürler, içten içe düşmandır.
Hoca gibi görünür belki sünnetsizdir.
İş adamı taklidi yaparlar, halbuki faizle milleti sömürürler.
Gazeteci gibi gezer, fakat terör propagandası yapar.
Sanatçı gibi şarkı söyler fakat meşrebi bozukların bestelerine Türkçe söz ekler.
Akademisyen kadrosunda sır, menfi ideoloji pompalar.
Ermenistan Azerbaycan ile savaşır, haklı haksız bakmadan Ermenistan tarafını tutar. Galiba kan çekiyor. vs.vs.
Tarihimiz boyunca çeşitli dönemlerde bu ve benzer olaylarla karşılaşıyoruz.
2. İhanet: Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) bir hadisinde ümmetin fitnesinin para, makam ve şehvet olacağını beyan etmiş. Gavurun oğlu plan yaparken içimizden meyilli birilerine para, makam veya kadın sunarak istediğini yaptırır. Onlar da bu ülkenin erklerini yönetir. Kimi ticarete bakar, kimi emniyete, kimi siyasete, kimi bürokrasiye, kimi askeriyeye, kimi adalete, kimi sanayiye vs.vs.
3. İkna: Belki en tehlikeli fitnedir. Toplumun bir kısmını veya bazı bireyleri, bazı insanları hain gibi veya yanlış iş yapıyormuş gibi göstererek halk içinde ikilik çıkarırlar. Bunun örneği gladyo ve devrimci örgütlerdir. Bu tarz yapılanmaları dış mihraklar yetiştirir ve yönetir. Öyle bir ideolojik eğitim alırlar ki kendilerini güzel günler için küçük fedakarlık olarak düşünürler.
İşte ülkemiz bu üç ayaklı sistem ile geri kalmıştır. Başımıza ne geldiyse bunlar yüzünden geldi.
Yakın zamanda yaşadığımız FETÖ yapısında bu üç maddenin de örnekleri vardır. Güya dini bir olusum gibi görünerek, hem dönmeler, hem hainler, hem de ikna edilmişler hep beraber çalıştı. Gezi parkı olayları, 17 25 Aralık ve 15 Temmuz olaylarını tezgahladılar. Başarısız olmalarına rağmen ülkemize çok zarar verdiler. Bir de başarılı olsalardı, işte o zaman başımıza gelecekler en kötüsü olabilirdi.
Ha bu ara Feto uzun zaman “hoca” diye anıldı fakat onun dahi ne devletin resmi imam-hatip okullarında ne de ilahiyat fakültelerinde eğitimi vardı, ne de geleneksel din eğitimi veren medreselerde eğitimi vardı. Hatta bir cemaat yapısının derslerinden bile geçmemiş. Yani Feto’yu “hoca” yapacak hiçbir vasfı yoktur. Yani o dahi hoca değildi.
Hayır dualarınızı esirgemeyin
Mustafa Erol
islamievlilik.net